Ideea De La Care A Pornit PurpleVague

PurpleVague este transpunerea visului unei antreprenoare ce și-a dorit dintotdeauna un spațiu de cazare distinct, cu un design minuțios, dar care să lase întotdeauna senzația de „Acasă”. Un spațiu în completă armonie cu natura, care respectă legătura esențială dintre deconectare și reconectare. Un spațiu în care timpul stă în loc și totul se axează pe puterea momentului prezent.

La întrevederea dintre câmpie și înaltul munților, aproape de inima Munteniei, într-o zonă încă ascunsă de ochii tuturor, dar care păstrează o istorie aparte (încă din 1564), PurpleVague este ACEA experiență premium în natură care scoate la lumină un nou mod de a călători. Mai conștient și mai sustenabil. 

PurpleVague nu este întâmplător, ne-a inspirat una dintre cele mai speciale și rare flori din Balcani, din genul botanic Rhododendron, popular numit și bujorul de munte. Este vecinul nostru și își duce viața în tihnă, protejat de comunitate, dar și de lege, pe Vârful Leaota. El este în zonă dinaintea noastră cu mulți ani și susținem respectarea mediului și păstrarea sa intactă. Poți, însă, să îl admiri în luna iunie, când el înflorește în toată bogăția sa mov. De altfel, pe lângă eleganța și standardele înalte care ni se par naturale atunci când folosim culoarea mov, am împrumutat și ambivalența indusă de aceasta nuanță născută din două culori primare.

Misiune & Filosofie

Un mare autor a spus cândva că ceea ce numim coincidență nu este despre noroc sau întâmplare, ci este despre acele lucruri care se potrivesc ca două piese de puzzle. Adică perfect.

Susținem la PurpleVague conceptul de Slow Travel și vrem să aducem noi valențe modului în care oamenii călătoresc la noi în țară, de la locul unde se cazează, timpul pe care și-l dedică până la impactul cât mai redus asupra ecosistemului. Dacă ar fi să alegem 3 aspecte care descriu perfect PurpleVague, acestea sunt liniștea, subtilitatea și grija față de ceea ce ne înconjoară.

PurpleVague este simbioza ideală dintre exterior și interior. Punem preț pe simțul estetic cât mai rafinat, fapt ce se vede în design-ul ales, dar și pe detaliile ce contribuie la bunăstarea sufletului. 

Promovăm un turism adaptat zilelor noastre, în centrul căruia se află relația omului cu natura, de la materialele eco-friendly utilizate în construcție până la design-ul ales, toate reflectă și potențează această relație.

Construim o comunitate care se bazează pe aceleași valori: dorința de explorare, afinitatea pentru eleganță și design, iubirea pentru natură și simplitate, un lifestyle sustenabil, dar și atenția la detalii. PurpleVague se află la întâlnirea celor de mai sus și oferă o experiență premium, susținând ceea ce înseamnă un turism sustenabil și un turism local. Crearea acestei comunități înseamnă să aducem sub același acoperiș oameni cu gânduri și trăiri similare – atât oaspeții noștri, cât și oamenii din spatele brand-ului. Desigur, există multă intimitate și spațiu personal, deoarece prețuim acel moment special petrecut cu tine însuți. Ferestrele fiecărei case își dezvăluie un tărâm al minunilor din vale, dar pereții asigură intimitatea care știm că este atât de necesară.

Dacă iubești movul atât de tare pe cât o facem noi și dacă te-ai regăsit măcar puțin în povestea noastă, pășește cu îndrăzneală în universul PurpleVague!

Arhitectura PurpleVague

Așezarea atentă a bungalow-urilor urmărește deschiderea vizuală spre cadrul natural spectaculos al Munților Leaota și, simultan, crearea unei sfere de intimitate în jurul fiecăruia. Scopul arhitectural este crearea unei legături mai profunde dintre interior și cadrul natural, de la vitrajul mobil până la amprenta minimă asupra mediului.

Designul bungalow-urilor creează voit un contrast surprinzător între exteriorul cu un aspect rezervat și interiorul primitor și cald ce se folosește de materiale și texturi naturale atent selectate. Lumina naturală, dar și iluminatul artificial discret, sunt folosite judicios pentru a crea o atmosferă memorabilă și pentru a accentua cele mai importante spații ale interiorului. Dincolo de aspectele estetice, bungalow-urile beneficiază de tehnologie smart, integrată nativ pentru a permite un confort aparte.

„Totul a pornit de la deviza: “Full nature, full comfort”. Când am intrat pentru prima dată în curtea de la Bădeni, am realizat imediat că suntem într-un loc special, un colț de rural autentic, așezat la poalele munților Dâmboviței. O curte nici mare – nici mică, nici ortogonală – nici chiar strâmbă de tot; ușor în pantă, înconjurată de un perete masiv care abia mai ținea în spatele lui livada – un întreg deal, de fapt. Totul era zidit din piatră locală, o piatră rotundă, probabil extrasă din pârâul alăturat. Per ansamblu, construcțiile erau în stare avansată de degradare. Construcția principală, un grajd cu fânar, tot din piatră, cu un acoperiș din lemn și țiglă, era în sine o prezență sculpturală, profund tectonică. Părea că este acolo dintotdeauna și în mod evident, ar trebui să rămână acolo.

Curte interioara
Zona restaurant

Ansamblul curții este punctul de pornire într-un urcuș spre dealurile învecinate, de unde se deschid priveliști spectaculoase către vârful Leaota, munții Dâmboviței.

Am decis să păstrăm – și de ce nu, chiar să celebrăm – cât mai mult din atmosfera și elementele speciale descoperite în această curte. Pentru a realiza acest lucru, dar și din considerente de sustenabilitate constructivă, am ales să refolosim cât mai mult din materialele și texturile existente: piatră de râu, cărămizi, țiglă ceramică, grinzi și căpriori din lemn, uși, scările fânarului și unelte de gospodărie rurală. Pe acestea le-am completat cu materiale ecologice și reciclabile, precum lemnul și tablă fălțuită, care au fost puse în operă prin tehnici moderne. A rezultat astfel un ansamblu armonios, bazat pe dialogul dintre elementele vechi, specific locale, și tehnici de construcție contemporane, eficiente și ecologice.

Piesa centrală al curții a rămas și acum clădirea din piatră care și-a păstrat volumetria, dar pe care am consolidat-o. Acum ea funcționează ca recepție, lounge pentru oaspeți și sală de mese. Construcția masivă, din piatră, este completată de acoperișul recondiționat al fostului fânar. Lumina pătrunde zenital și aproape perimetral, din spațiile care odinioară erau folosite pentru uscarea fânului, creând astfel senzația că acoperișul din lemn și țiglă plutește deasupra clădirii.”

Curteinterioara2
Terasa1